Възстановен е достъпът до сайта на Народното събрание. Това показва справка

...
Възстановен е достъпът до сайта на Народното събрание. Това показва справка
Коментари Харесай

След хакерската атака: Възстановен е достъпът до сайта на Народното събрание

Възстановен е достъпът до уеб страницата на Народното събрание. Това демонстрира информация на Искра.бг . Припомняме, че до броени минути нямаше подобен поради хакерска офанзива.

Хакнат уебсайт. Снимка: Скрийншот

Снощи депутатът от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев разкри във Фейсбук, че уеб сайтът е под съветска DDoS офанзива . Според него повода е концепцията да се помогне на Украйна с бронирани машини .

Народният представител се базира на информация от Телеграм канала NoName057(16) . Снощи в него е било обявено, че е нападнат и уебсайтът на Пристанище Варна, само че инспекция демонстрира, че има достъп до него.

При DDoS офанзивата в доста къс интервал от време се генерират милиони поръчки за достъп до избран уебсайт . Целта е да бъде блокирано потреблението му.

В описанието си в Телеграм от NoName се дефинират като съветска група , занимаваща се с DDoS. От канала излиза наяве, че през миналите месеци са атакували уеб страниците на институции и в други европейски страни.

Припомняме, че това не е първата такава офанзива  – през 2022 година. През същата година хакери нападнаха уеб страниците на Конституционния съд, Министерството на защитата, Министерство на вътрешните работи, Министерството на правораздаването и на Президентството.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР